Шахтьор победи Олимпик Марсилия с 2:0 в първи четвъртфинал от турнира за Купата на УЕФА. Украинският гранд се справи без особени трудности с френския тим с по едно попадение преди и след почивката. Реваншът е след седмица на „Велодром”.

Съставът от Донецк започна много силно от самото начало, като в първите пет минути не позволяваше да французите да излязат от собствената си половина. Чистите голови положения не бяха в изобилие, но и защитите на двата отбора действаха много стабилно и грамотно. Олимпик разчиташе най-вече на контраатаки, спирани още в зародиш. Най-добрата ситуация пред гостите се откри в 37-а минута, когато след удар на Мамаду Нианг от границата на наказателното поле срещна гредата.

В последвалата атака на Шахтьор бе открит и резултатът. Томаш Хюбшман стреля силно, Манданда улови посоката, но не успя да улови и топката се върна до защитника, който при втория си опит не сгреши.

След почивката Олимпик изглеждаше малко по-добре и по-често поглеждаше към вратата на противника. В 56-та минута Бакари Коне обаче не успя да оползотвори създадената му от Нианг ситуация пред вратарското поле. Противно на лекия натиск на французите, и второто попадение падна в тяхната врата. В 65-та минута Адриано навърза двама защитници на гостите, намери добре Жадсон, който без проблеми намери очертанията на вратата. Отново акция на Жадсон и Адриано имаше възможност да направят резултата класически в 72-та минута, но не им достигна малко късмет.

Валбуена можеше да върне Олимпик в играта, и да направи малко по-лесна задачата им на реванша в края на два пъти, но защитата на Шахтьор действаше много организирано и заедно със стража Андрей Пятов блокираха всички опити на Марсилия.