Отборът на Севиля постигна изразителна победа с 5:1 над Стандарт Лиеж в първия мач от Група J на Лига Европа. Андалусийци бяха по-активният състав през всички 90 минути на естадио „Рамон Санчес Писхуан“ и закономерно спечелиха трите точки.

В другия мач от съшия поток Краснодар взе минимален успех срещу Акхисар Генчлик Спор (1:0). Турският тим имаше своите моменти, като удари и греда, но така и не успя да се разпише.

Севиля започна силно мача, като поведе след едва осем минути игра. Испанците получиха право да изпълнят фаул. От опасна позиция Евер Банега си заложи топката и след перфектно насочен удар прати топката в горния ляв ъгъл за 1:0.  

Интригата бе върната след 39 минути игра. Стандарт Лиеж изравни чрез Муса Дженепо, който връхлетя в пеналта и засече една отскочила топка. 

Домакините обаче не пропуснаха възможността да се оттеглят на почивка с гол аванс и в 41-ата минута направиха 2:1. Хесус Навас проби отдясно и от границата на пеналта върна назад към франко Васкес. Той овладя и направи няколко крачки, като от зоната пред наказателното поле с изстрел по земя оформи 2:1.

След почивката превъзходството на андалусийците бе осезаемо, а още в 49-ата минута Гилерме Арана пусна умело към Бен Йедер, който стреля диагонално по земя за 3:1.

В 70-ата минута на същият играч покачи на 4:1. Банега изведе хитро Йедер на стрелкова позиция, а той с прехвърлящ удар преодоля стража на гостите.

4 минути по-късно преднината на Севиля набъбна на 5:1, а всичко се случи след точно реализирана дузпа. Васкес опита да овладее топката в наказателното поле, но последва съприкосновение между него и противников футболист, а реферът посочи бялата точка. Банега си заложи топката и бе безпогрешен за 5:1.

Междувременно в другия мач от тази група Краснодар взе минимален аванс 1:0 при визитата си на Акхисар Генчлик Спор.

Руснаците бяха по-активният тим на терена през първата част, когато панда и единственият гол в мача. Карлес Каборе изведе Виктор Клаесон, който някъде от границата на пеналта стреля по земя леко под диагонал и направи 1:0.

През вторите 45 минути домакините бяха по-активният тим на терена, но така търсенето от тях попадение не дойде. В 58-ата минута Селезньов засече центриране в наказателното поле с глава, но над вратата. В 64-ата минута и късметът бе на страната на Краснодар, след като изстрел на Вършаевич разтресе напречната греда.

В 70-ата минута Юрий Газинский вкара топката в мрежата на домакините, но попадение не бе зачетено заради маркирана засада.  

Така след първите изиграни мачове в група J Севиля и Краснодар имат равен точков актив (3), като испанците са начело заради по-добра голова разлика.  Акхисар Генчлик Спор и Стандарт Лиеж следват в подреждането с нулев актив.