Севиля изхвърли Зенит и е полуфиналист след 2:2 в реванша в Санкт Петербург и общо 4:3 за испанците. Така андалусийците ще могат да защитават трофея си от миналата година.

Севиля откри резултата рано-рано. Витоло бе съборен в наказателното поле на Зенит от Нето и Карлос Бака бе точен в 6-ата минута от дузпа – 0:1.

Зенит се опита да отговори с опасни атаки. Дани затрудни максимално вратаря на Севиля Бето, но португалецът се справи. 

Попадение на Севиля не бе признато в 22-ата минута, тъй като Видал игра с ръка, преди да подаде на Бака, разтресъл мрежата.

В добавеното време от първата част удар отдалеч на Дани намери десния стълб на вратата на Севиля.

Още в третата минута на второто полувреме груба грешка на вратаря на Севиля Бето позволи на Рондон за изравни резултата от непосредствена близост. Руснаците продължиха да натискат и да гонят втори гол.

В 59-ата минута Карлос Бака бе намерен на чудесна позиция, но защитник изби в корнер. След него при голямо разбъркване вратарят ан Зенит Лодигин успя да улови топката.

Хубав пробив на десния бек на Зенит Смолников за малко не донесе нов гол за домакините, но топката излезе в корнер.

Нова грешка на полтугалския вратар на Бето позволи на Хълк да реализира втори гол за Зенит в 71-ата минута. После Бето все пак се намеси на два пъти успешно, за да предотврати нови попадения на домакините.

Ново страхотно спасяване на Бето в 82-ата минута попречи на Рондон от непосредствена близост да вкара трети гол. Рунаците отправиха 23 удара към севилската врата, демонстрирайки надмощието си.

Но в 85-ата минута с една от редките си контри удар отдалеч на Кевин Гамейро донесе решителен гол за севилци – 2:2.

След това нервите на двата отбора вече на издържаха и започна да се стига до неприятни сцени на терена.