Сериозни проблеми с контузени футболисти ще трябва да решава мениджърът на Манчестър Сити Марк Хюз преди гостуването на Шалке в турнира за Купата на УЕФА.

Първоначалните прогнози за травмата на швейцарския полузащитник Желсон Фернандес се потвърдиха и той няма да пътува с тима за Гелзенкирхен.

Бразилската звезда на отбора Робиньо, както и Пабло Сабалета също са под въпрос за мача, като по-късно днес ще стане ясно какво е тяхното състояние.

„Медицинският ни екип ще трябва да направи допълнителни прегледи на Робиньо. Ако глезенът му все още има възпаление, както беше вчера, той определено няма да пътува с нас”, заяви Марк Хюз.

„Сабалета има проблеми с бедрото. Вчера пропусна тренировката и не сме сигурни дали ще бъде готов навреме. Той е другият футболист, който ще трябва да мине преглед”, допълни специалистът.

Както е известно Хюз не може да използва и българските национали Мартин Петров и Валери Божинов, които са с дълготрайни контузии.

Добрата новина за мениджъра на Сити е, че ще може да разчита на нападателя Жо, както и на вратаря Джо Харт, които са възстановени от травмите си.