Интер допусна първия си гол в Лига Европа през настоящия сезон, след като стигна до 1:1 при визитата си на Сент Етиен в четвъртия кръг на груповата фаза. Италианците остават начело в група F с 8 точки и все още без поражение, докато французите излизат втори с двойно по-малък актив и само равенства в срещите си дотук.

„Нерадзурите“ имаха куп проблеми с контузени играчи преди двубоя, затова не беше чудно, че треньорът Валтер Мадзари позволи на 17-годишния Федерико Бонацоли да запише своя дебют в Лига Европа.

Младокът можеше да се отчете с асистенция към Здравко Кузманович рано в срещата, ала сърбинът не успя да насочи изстрела си в очертанията.

Малко след това, в 13-ата минута, Мустафа Сал трябваше да чисти от голлинията, след като Родриго Паласио заобиколи вратаря и стреля към вратата. Защитникът успя да избие, но така че подаде към вратаря, който улови. Последва непряк свободен удар на около 7-8 метра от вратата, при който шутът на Додо се отклони от противник и рикошира в дясната греда.

В 33-ата минута Интер откри резултата, след като Родриго Паласио засече с глава центриране на Ибрахима Мбайе отдясно, а Рюфие плонжира и изби в краката на Додо, който отблизо нямаше как да сбърка – 1:0 за Интер.

Малко след началото на втората част обаче французите с известна доза късмет успяха да изравнят. В 50-ата минута Неманя Видич не успя да изчисти центриране от ъглов удар, а кълбото попадна у Мустафа Сал, който шутира безкомпромисно в горния десен ъгъл за 1:1.

Оттук до края инерцията беше с домакините, но вратарят Карисо спаси шут на Макс Градел, а в последните минути резервата Рики ван Волфсвинкел не успя да донесе трите точки на Сент Етиен.

В другия мач от групата Днипро победи ФК Карабах с 2:1.