Отборът на Селта спечели гостуването си на гръцкия Панатинаикос с 2:0, а в същото време Стандард Лиеж стигна до равенство 1:1 срещу Аякс, като по този начин испанците се класираха за елиминационната фаза на Лига Европа.

За Панатинаикос цял мач игра българският бранител Иван Иванов.

Селта заемаше третото място в група G преди изиграването на днешните мачове и имаше нужда от задължителна победа и в същото време да се надява в другия мач Аякс да открадне точки от белгийския Стандард.

Тимът на Пао изигра поредния си посредствен мач в турнира, допускайки своята пета загуба в надпреварата. В шестте си мача от груповата фаза гръцкият тим записа едва една точка и логично отпадна безславно.

Селта откри резултата още в 4-ата минута чрез Джон Гуйдети, а вторият гол в мача бе дело на Фабиан Ореяна през втората част. Той бе точен от дузпа, отсъдена за безумно нарушение на Моледо срещу Гуйдети.

В другия мач Стандард и Аякс не успяха да излъчат победител, въпреки че домакините бяха близо до пълен обрат в края на срещата. В началото двубоят бе прекъснат за няколко минути, след като феновете на гостите от Холандия започнаха да хвърлят факли на терена.

В крайна сметка след като привържениците на Аякс се успокоиха, главният рефер поднови играта.

Анвар Ел-Гази откри с брилянтен гол в 27-ата минута. Той бе изведен с дълъг пас по диагонала и с удар от въздуха от близо 30 метра преодоля стража на Стандард.

Бенито Раман изравни за Стандард в 84-ата минута и върна надеждите на своите, но в оставащите моменти до края, белгийците не съумяха да реализират така важния за тях гол.

Аякс се класира за следващата фаза като победител в групата с актив от 14 точки. Втори завърши тимът на Селта с 9, а трети остана Стандард със седем. Панатинаикос и Иван Иванов отдавна се простиха с надеждите си за място в елиминациите, събирайки само една точка във всичките си мачове.