Тимът на Сасуоло победи Атлетик Билбао с 3:0 в първи мач от група F на Лига Европа, а Рапид Виена победи Генк с 3:2 в другия мач от група.

И трите попадения за италианския отбор паднаха след почивката.

В края на първото полувреме гостите можеха да открият но Бенат стреля слабо, а вратарят на Сасуоло Андреа Консили внимаваше и спаси.

Първият гол за домакините падна в 60-ата минута, когато испанецът Пол Лирола откри за 1:0 след хубава самостоятелна изява. Пет минути по-късно Билбао пропусна нов шанс в лицето на Ариц Адурис, който стреля край дясната греда.

Грегори Дефрел обаче не сгреши за италианския състав в 75-ата минута и вкара за 2:0, а 82-ата Дефрел намери Матео Политано, който бе точен за крайното 3:0.

Генк

източник: БГНЕС

В другата среща от група F Рапид Виена и Генк изиграха интересен двубой, но в крайна сметка австрийците ликуваха. Гостите получиха шанс в 22-ата минута, но Томас Буфел стреля неточно. В 29-ата обаче Леон Бейли откри за 1:0 за Генк с хубав удар от около 24 метра.

Четири минути след почивката Рапид Виена пропиля отлична възможност, но бразилецът Жоелинтон не успя да преодолее стража на съперника. В 51-ата минута обаче Стефан Шваб успя да изравни за 1:1, а само осем минути по-късно, в 59-ата Жоелинтон демонстрира качествата си и с точен изстрел в долния десен ъгъл на вратата на Генк, бе точен за 2:1 за Рапид Виена.

Ситуацията стана още по-неприятна за гостите минути по-късно, тъй като в 60-ата Омар Коли си отбеляза автогол за 3:1 за австрийците.

Крайното 3:2 за Рапид Виена бе оформено от Леон Бейли, който вкара втория си гол в мача, този път от дузпа в 90-ата минута.