Рубин Казан си гарантира място в елиминационната фаза в Лига Европа, след като победи като гост Нефтчи Баку с 1:0.

На стадион „Тофик Бехрамов“ руският тим още от началото показа, че е дошъл за трите точки, след като Рондон шутира опасно в 3-ата минута, но ударът му бе неточен. В 7-ата пък капитанът Начо отправи много добър изстрел, но защитник на домакините застана на пътя на топката.

Натискът на Рубин се засили още повече и в 14-ата Гьокдениз Карадениз стреля с глава, но отново полеви играч блокира удара.

В 16-ата обаче защитата пред вратаря Стаменкович най-накрая капитулира, след като Начо центрира перфектно от ъглов удар, а Владимир Дядюн с глава опъна мрежата.

След почивката Махир Шукуров можеше да изравни, но Андрий Пятов спаси шута му.

Рубин отговори с две положения пред Дядюн и Карадениз, но ударът на първия бе избит от Стаменкович, докато турчинът не намери целта.

В заключителните минути домакините се хвърлиха с всички сили в атака, като Бруно Бертучи можеше да отбележи в 86-ата, но Пятов отново демонстрира класа.

Така Рубин събра 10 точки в актива си, на 3 пред Интер, който тази вечер затваря кръга в група H с гостуването на Партизан Белград. Нефтчи пък остава последен с едва 1 точка в актива си.