Бившият ас на Левски Роман Прохазка и новият му тим Виктория Пилзен отпаднаха от Лига Европа. Чехите взеха първия мач у дома с 2:1, но на реванша допуснаха тежко поражение с 0:3, което в крайна сметка прати хърватите напред в турнира.

Прохазка остана на терена през всичките 90 минути на стадион „Максимир”, но не успя да помогне на своите за нещо повече от почетно отпадане от надпреварата.

Футболистите на Динамо показаха, че са далеч по стойностния тим на терена и свършиха отлично своята работа. За целия мач гостите от Пилзен имаха едва един точен удар във вратата, факт, който олицетворява цялостното им представяне в реванша.

Орсич откри за Динамо след четвърт час игра, а Емир Дилавер удвои преднината им. Крайният резултат бе оформен от Бруно Петкович в 73-ата минута. В заключителните моменти на срещата Давид Лимберски от тима на гостите получи втори жълт картон и бе отстранен от игра.

Така Виктория Пилзен приключва с европейските си ангажименти за този сезона, а тимът на Динамо ще очаква следващия си съперник в осминафиналите на Лига Европа.