Рома изкопчи точка от Фулъм като гост и завърши 1:1 в двубой от група Е на Лига Европа, където е и българският ЦСКА. Така битката за челото стана още по-ожесточена, като лидерът Базел, победил днес в София, е с шест точки, Фулъм има пет, а Рома е с четири.

Наставникът на римляните Клаудио Раниери имаше доста сериозна задача в Западен Лондон, без Франческо Тоти, Жулио Сезар, Жуан и още от основните си играчи. Любопитната страна на двубоя срещна братята Джон Арне Рийзе и Бьорн Хелге Рийзе на терена на „Крейвън Котидж”. Фулъм също имаше кадрови проблеми и бе без капитана си Дани Мърфи.

Домакините стартираха по-добре в мача, и в 24-та минута стигнаха до първото попадение в него. Разсеяната защита на Рома изпусна Бреде Хангеланд, той се извиси и с глава прати едно центриране от корнер право във вратата.

На почивката Раниери направи промени, но без малко Рома да се озове с два гола назад, когато Филип Мексес се опита да се отбележи автогол. Имаше и драматични моменти в двубоя, когато Джон Арне Рийзе бе спънат в наказателното поле, и реферът отсъди дузпа. Съдията Алертс обаче бе на път да изгони Хангеланд за нарушението, но след кратка дискусия поправи мнението си и прати Кели под душовете.

Жереми Менез се нагърби със задачата да изпълни удара от бялата точка, но Марк Шварцер бе на мястото си и спаси дузпата. Отново Менез можеше да накаже играещия с човек по-малко тим на домакините, но Шварцер не му позволи.

Когато всичко вече изглеждаше приключило, с може би последния удар в мача, Писаро намери Андреоли на далечната греда, той си я свали с гърди и с мощно воле разстреля Шварцер. Андреоли имаше и сериозна доза късмет, като топката мина в миниатюрното разстояние между стража и гредата.

Макар и късно измъкната, точката за Рома бе до голяма степен заслужена в този интересен и равностоен мач в Лондон.