Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс заяви, че неговият тим идва в Турция, за да довърши започнатото срещу Бешикташ в 1/16-финалите на Лига Европа.

„Червените“ се наложиха с 1:0 у дома благодарение късния гол от дузпа на Марио Балотели, а утре вечер ще излязат на добре познатия им „Ататюрк“, където през 2005 година вдигнаха последния си трофей от Шампионската лига.

„Това бе историческа вечер за клуба и всички, които са свързани с Ливърпул, уважават сторенето тогава. Разбира се, това беше преди доста време и не много от нашите играчи са участвали в този мач. Определено обаче стадионът е част от нашата история“, каза Роджърс.

„Да отидем на такова място и да заложим на много млади играчи – ние очакваме това с нетърпение. Теренът е голям и ще пасне на нашия стил.“

„Според мен доминирахме в първия мач. Нашият вратар трябваше да направи само едно спасяване и се справи срещу Демба Ба. Като изключим този епизод, контролирахме мача. Ние уважаваме нашия противник, не идваме в Турция с арогантното мислене, че преднината ни е достатъчна.“

„Разбираме, че ни предстои труден мач. Тимът играе много добре, когато гостува. Представяме се отлично. Това е още един мач, който ни отправя предизвикателство, но това не ни притеснява“, допълни северноирландецът.