Българските футболни рефери Георги Кабаков, Мартин Маргаритов и Диян Вълков днес получиха пореден престижен наряд – този път в елиминациите в Лига Европа, съобщи информационна агенция „Темпо Нюз“. Българското реферско трио ще съдийства завързания мач от 1/16-финалите между бившия шампион на Белгия – Антверпен, и шотландския гранд Рейнджърс.

Мачът е в четвъртък – 18 февруари, на „Босейлстадион“ в центъра на Северна Белгия – Антверп, от 22:00 часа българско време и се очаква с огромен интерес в белгийската столица.

Четвърти съдия на двубоя ще бъде Иван Бебек от Хърватия. За съдийски наблюдетел на УЕФА е определен норвежецът Йоан Скиерволд, а за делегат на на Европейската футболна централа - Петер Оскам от Нидерландия.

Авторитетният наряд на Георги Кабаков, Мартин Маргаритов и Диян Вълков в Брюксел идва след поредицата отлични оценки, които получиха в Лигата на нациите, както и Шампионската лига  през есента на миналата година.

Двубоят в Антверп в четвъртък се очаква с голям интерес, защото е изключително важен и за двата отбора, които вече заявиха амбиции за класиране на осминафиналите.

В последния си шампионатен мач от белгийското първенство Антверпен измъкна 1:1 като гост на Стандарт в Лиеж, а Рейнджърс надви с 1:0 Килмарнък.