Севиля се добра до равенство 1:1 в гостуването на ЧФР Клуж в първи мач от фазата на 1/16-финалите в Лига Европа. Домакините поведоха с попадение на Чиприан Деак от дузпа в 59-ата минута, испанците изравниха чрез резервата Юсеф Ен-Несири осем минути преди края на двубоя.
 
Срещата стартира с минимално закъснение заради проблеми със системата ВАР. Домакините започнаха много агресивно и опитаха няколко скоростни атаки по крилата, но без успех.
 
Постепенно гостите изравниха играта и пропуснаха две добри възможности за гол чрез Лукас Окампос. В 33-ата минута след удар на Де Йонг топката срещна гредата. 
 
В 58-ата минута румънците получиха право да изпълнят дузпа за игра с ръка на Жул Конде. Чиприан Деак не кжреши от бялата точка за 0:1.  
 
Футболистите на Севиля се втурнаха в атака и това даде резултат в 82-ата минута. Де Йонг подаде към резервата Ен-Несири, който направи 1:1. Голмайсторът за испанците пропусна да донесе победата на своя отбор в добавеното време, след като не можа да преодолее вратаря на домакините Арлаускис.