Ръководството на Зенит е решило да стимулира по възможно най-традиционния начин своите играчи преди предстоящия реванш от полуфиналите от турнира за Купата на УЕФА.

Както в повечето случаи и тук отново става дума за пари. Този път обаче шефовете на руския отбор са решили да развържат сериозно кесията и са обявили премия от 400 хиляди долара на играч, ако обаче футболистите успеят да отстранят Байерн Мюнхен. При това тази сума ще спечелят всички, които са били включени в групите и за двата мача. При това положение Андрей Аршавин също ще прибере солидната сума, въпреки че е наказан за реванша.

Евентуален успех над немския отбор би означавал финал за Зенит, за което босовете на клуба са готови да се отблагодарят подобаващо. Първият мач в Германия приключи при резултат 1:1.

Самият старши треньор Дик Адвокаат разкри, че до момента никога в отбора не са били давани подобни премии: „Разбира се, тези суми не са случайни. Зенит за първи път стига толкова високо в евротурнирите и за първи път на пътя му застава гранд като Байерн Мюнхен.”