Капитанът на Наполи Марек Хамшик беше главното действащо лице при победата навън с 2:0 над Слован Братислава в група I на Лига Европа. Словашкият национал вкара единия гол и асистира за другия срещу родния си клуб, а в същото време записа своя 40-и мач в евротурнирите за „небесно сините“. Толкова няма нито един друг играч в историята на тима от Неапол.

Момчетата на Рафаел Бенитес се опитаха да не губят много време за първия гол, който обаче падна доста по-късно заради солидното представяне на словаците в дефанзивен план. Едва в 30-ата минута Хамшик създаде първата опасна ситуация, като стреля ниско по тревата, а вратарят Перниш успя да избие.

Пет минути по-късно резултатът беше открит, а основната вина беше именно на стража на Слован. Той прецени лошо дълго подаване на Калиду Кулибали към наказателното поле и излезе да го пресича, а в този момент Хамшик се отскубна от пазача си и с глава прехвърли Перниш за 1:0.

Оттам насетне за италианците не беше трудно да контролират темпото на срещата, както и да повишават оборотите тогава, когато решат. Точно това стори Дрийс Мертенс в 63-ата минута, когато мина покрай някоко противници и стреля от около 22 метра. Страховитият му удар бе извън възможностите на Перниш, който си отдъхна, когато топката срещна напречната греда.

Нищо такова обаче не се случи четвърт час преди края. Тогава Кулибали отново намери Хамшик, този път отляво на наказателното поле, а капитанът на Наполи центрира към далечната греда, където Гонсало Игуаин стреля безпощадно с глава за 2:0.

Слован изпусна шанса си в 77-ата минута, когато Марко Милинкович се пребори за топката в наказателното поле и засече центриране на Николас Горосито, като ударът му премина над вратата.

Три минути по-късно отново Милинкович застраши вратата на Рафаел Кабрал, този път от пряк свободен удар, който разтресе напречната греда.

Така Наполи оглавява по категоричен начин групата с 6 точки, на 3 пред Йънг Бойс, който тази вечер отстъпи с 1:3 като гост на Спарта Прага. Така чехите също имат 3 пункта, но заради по-лошата си голова разлика остават трети. Слован е последен с 0 точки и без отбелязан гол до този момент.