Отборът на Глазгоу Рейнджърс се класира за осминафиналите на турнира за Купата на УЕФА, след като завърши 1:1 като гост на Панатинайкос в срещата-реванш на гръцка земя.

Първият двубой между двата тима приключи при нулево равенство, като голът на Начо Ново в 81-та минута прати шотландците в следващия етап от надпреварата, тъй като бе отбелязан на чужд терен.

Стадионът в гръцката столица избухна малко след началото на двубоя. Феновете на Панатинайкос на „Апостолос Николаидис” видяха още в 11-та минута как Йоанис Гумас праща топката в мрежата на шотландците със силен удар от границата на наказателното поле и повярваха, че отборът им може да се промъкне до осминафиналите на Купата на УЕФА. В следващите минути Панатинайкос видимо превъзхождаше своя противник, но въпреки това двата отбора се оттеглиха на почивка при този резултат.

По-дейният отбор през втората част бе този на Рейнджърс. Ново можеше да изравни още в 47-та минута, но вратарят на домакините отрази удара му. Малко по-късно Панатинайкос също имаше своя шанс чрез Салпингидис, който се измъкна от двама защитници на шотландците, но не успя да отправи завършващия удар.

Последната дума обаче имаха гостите. След разбъркване в наказателното поле, Ново се оказа непокрит и стреля от средно разстояние за крайното 1:1.

В самия край на мача Панатинайкос можеше да промени развоя на срещата, след като Гумас стреля с глава, но топката мина на сантиметри от вратата на гостите. В крайна сметка отборът на Рейнджърс намери място на осминафиналите в турнира за Купата на УЕФА.