Рапид Виена записа трети пореден хикс в австрийската Бундеслига. Дни след убедителната си победа в София срещу ЦСКА с 2:0, виенчани не успяха да се справят с Вийнер Нойщад и завършиха 1:1 като гост. Двубоят бе и сблъсък за петото място в първенството, като при успех Рапид щеше да измести съперника си, но с точката остана на шеста позиция.

Двете промени на Петер Пакулт в титулярния състав в сравнение с двубоя с ЦСКА бяха Хофман и Кавлак, които получиха почивка, а на тяхно място играха Салихи и Тримел.

Още в 15-та минута принудително напусна нападателят на Рапид Ян Венегор ъф Хеселинк, който се контузи.

Маркус Катцер откри резултата в 22-та минута, но само четири по-късно домакините изравниха от дузпа за нарушение на Кайхан, а Йоханес Айгнер реализира за 1:1.

Малко след началото на второто полувреме Кайхан си изпроси и втори жълт картон, и бе изгонен. Вийнер Нойщад обаче не успя да материализира численото си превъзходство до края на мача, а в 87-та минута паритетът на терена бе възстановен, след като и Патрик Волф напусна с два жълти картона.

До втория си мач срещу ЦСКА в група L на Лига Европа на 4 ноември, Рапид има и среща с друг пряк конкурент за позиции – Залцбург.