Рапид Виена отново не впечатли с представянето си и постигна много трудна победа с 4:2 при домакинството си на Судува в мача реванш от втория квалификационен кръг на Лига Европа. С общ резултат 6:2 австрийците се класират за следващата фаза на турнира, където ще се изправят срещу Берое.

Мачът започна тежко за виенчани, след като още в 9-та минута старши треньорът Петер Пакулт трябваше да направи принудителна смяна изкарвайки контузения Кавлак и пускайки на негово място Саурер.

Домакините поведоха в 20-та минута, когато след грешка в отбраната на Судува вратарят Валинчуис не се намеси добре и Йелавич нямаше проблеми да вкара за 1:0.

До края на полувремето футболистите на Рапид Виена имаше тотално надмощие, но бяха направени сериозни пропуски пред вратата на Судува.

Судува успя да се върне в мача в 70-та минута, когато Григаитис стреля отдалеч и не остави никакви шансове на вратаря Хедел.

Литовския отбор остана с човек по-малко на терена в 76-та минута, когато Скорбиас бе изгонен за втори жълт картон.

Доста изненадващо обаче гостите успяха да поведат в 85-та минута с гол на Бениусис. Само минута по-късно Гартлер изравни за 2:2.

В 89-та минута Гартлер вкара за 3:2, а в 90-та Хейкинен подаде към Йелавич, който прати топката за четвърти път във вратата на Валинчиус и оформи крайното 4:2.

Така Рапид Виена ще гостува на Берое на 29 юли от 20:45 часа в първия мач от третия квалификационен кръг на Лига Европа.