Настоящият носител на трофея в Лига Европа Атлетико Мадрид отстъпи с 0:1 в гостуването си на Виктория Пилзен в последния кръг от срещите в груповата фаза, а с това и сдаде първото място в група В.

Треньорът на „дюшекчиите“ реши да даде почивка на титулярите си, като пусна играчи, които по-рядко получават шанс като титуляри. Това обаче бе достатъчно за изключително мотивираните домакини, които се възползваха по най-добрия начин от ситуацията.

В 26-ата минута защитникът Вацлав Прохазка вкара първия си гол в Лига Европа, след като изпревари пазача при един корнер за своя тим и с безпощадно воле засече центрирането на Михал Дуриш право в мрежата зад Серхио Асенхо.

До края на полувремето чехите контролираха събитията на терена, а след почивката Атлетико опита да упражни натиск, но не играха на познатото ниво, а в самия край на мача пък Диего Коща бе изгонен с директен червен картон за изключително груба проява.

В другия мач от групата Апоел Тел Авив каза „сбогом“ на Лига Европа с победа, след като надигра Академика Коимбра с 2:0. Срещата между израилтяни и португалци по никакъв начин не оказа влияние върху крайното класиране, тъй като Атлетико и Виктория отдавна си бяха гарантирали място в елиминационната фаза.

След нулево първо полувреме домакините откриха в 56-ата минута, когато Жил Вермут надигра съперник вляво от наказателното поле и центрира, а резервата Виктор Маре отблизо бутна топката зад голлинията.

В 80-ата пък Маре насочи топката с глава на пътя на друга резерва – Ханан Маман, а последният на свой ред я прати в мрежата за 2:0.

Така Виктория излезе на първо място с 13 точки, докато Атлетико ще чака по-тежък жребий като втори отбор с 12 в актива си. Въпреки загубата от Апоел, Академика остана 3-и с 5 точки, докато отборът от Тел Авив събра 4.