Приказката за ирландския Дъндолк в Лига Европа приключи. Скромният тим загуби последния си двубой от груповата фаза на турнира от израелския Макаби Тел Авив, а с това и надеждите за нещо повече в Европа.

Макаби поведе в резултата от дузпа в 21-ата минута. Точен от бялата точка бе Тал Бен Хаим. Гостите от Дъндолк обаче показаха характер и много бързо се върнаха в мача, изравнявайки резултата.

Само шест минути, след като допуснаха гол, футболистите на Дъндолк извадиха късмет и изравниха с автогол. Елиасер Деса реализира в собствената си врата, довеждайки резултата до 1:1.

До почивката Макаби успя отново да поведе, а това се оказа и крайният резултат в срещата. Дор Мича осигури победата за своите с точен изстрел в 38-ата минута, но успехът за израелците им осигури само третото място, а с това и отпадането от турнира. Дъндолк също се прости с европейските клубни турнири, заемайки последното място.

В сблъсък между първите два тима в подреждането, АЗ Алкмаар победи Зенит Санкт Петербург с 3:2, но това ни най-малко смути гостите, които отдавна си бяха осигурили място в следващата фаза.

Руснаците завършиха борбата в групата с актив от 15 точки, докато вторият АЗ Алкмаар продължава напред с осем.