Отборът на Бешикташ отпадна безславно от осминафиналите в Лига Европа. След гръмката си победа над Ливърпул в предишната фаза, турският гранд отстъпи на далеч по-скромния белгийски Брюж. Тимът на Славен Билич напуска надпреварата след две загуби. Преди седмица Брюж се наложи с 2:1, а днес в Истанбул бе далеч по убедителен – 3:1.

Бешикташ бе смятан за фаворит в сблъсъка след гола си на чужд терен, но това изигра лоша шега на домакините.

След нулево първо полувреме, всичко в срещата бе решено през вторите 45 минути.

Рамон Мота отбеляза страхотен гол само три минути след подновяването на играта. Халфът на Бешикташ стреля неспасяемо по диагонала от близо 30 метра, като вина за гола имаше и вратарят на гостите, който бе излязъл леко напред.

В 61-ата минута Том Де Сютер бе изведен отлично зад отбраната на домакините и след като напредна успя да преодолее стража на Бешикташ.

Попадението във вратата на турския тим разстрои допълнително играта на домакините и 10 минути преди края, Болинголи-Мбомбо се измъкна от засадата и останал сам срещи стража на Бешикташ го финтира и прати топката в мрежата, за да сложи точка на спора. Въпреки че резултатът напълно устройваше гостите, Брюж стигна и до нов гол. Той отново бе дело на младока Мбомбо в 90-ата минута.

Веднага след третия гол за белгийския тим нервите си казаха думата и Олчай Шахан получи директен червен картон.