"Не съжаляваме за нищо и сме горди от постигнатото", каза треньорът на Фиорентина Чезаре Прандели след загубата от Рейнджърс в полуфиналите на Купата на УЕФА.

"Вечерта можеше да завърши и по-добре, но направихме всичко, което бе по силите ни. Благодарен съм на моите играчи, които се раздадоха до самия край. Нашето блестящо приключение завърши и ни остава да се примирим с резултата, въпреки че определено заслужавахме повече. Футболът е такъв и днес спечели отбора, който се бранеше от първата до последната минута", каза още специалистът.

"Шотландците дойдоха тук, за да ни лишат от възможността да покажем най-добрия си футбол. Не мога да обвинявам играчите им, но можеше играта да е много по-интересна, ако срещу нас беше отбор, който да играе не толкова дефанзивно и по-освободено. Владеехме повече топката и имахме преимущество, особено през второто полувреме и продълженията. За съжаление, не успяхме да вкараме гол, а го заслужавахме. Много сме разочаровани, но трябва да забравим загубата, тъй като ни чакат важни мачове в шампионата. Трябва да продължим да се движим по същия път, тъй като доказахме, че той е правилния", заяви Прандели.