Полицията в Дортмунд излезе със специално предупреждение към феновете на Ливърпул, които започнаха да заливат града за предстоящия утре четвъртфинален двубой от турнира за Лига Европа срещу Борусия.

Сблъсъкът предизвика огромен интерес сред привържениците, а билетите за мача отдавна свършиха. Въпреки това, привържениците на „мърсисайдци“ продължават да прииждат в града с надеждата да се сдобият с пропуск за мача на черно.

Местната полиция излезе със специално съобщение, с което предупреждава феновете на гостите да внимават с използването на каквато и да е пиротехника. При визитите си в Англия, привържениците на „червените“ почти не пропускат възможност да се провинят, палейки факли и димки.

„Скъпи приятели и фенове на Ливърпул. Полицейският департамент в Дортмунд топло Ви приветства преди предстоящия европейски мач. Знаем, че подкрепата на вашия тим е важна част от двубоя. Независимо от това, бихме искали да ви информираме, че носенето на факли, димки, фойерверки и каквато и да е пиротехника е строго забранено на територията на стадиона, както и всички публични зони. Всяко нарушение на правилата ще доведе до правни последици и ще бъде наказано“, се казва в съобщението от полицията.