Президентът на УЕФА Мишел Платини обяви, че е възможно да се създаде регионална футболна лига с участието на отбори от Балканския полуостров.

 

„тази идея. Но да не си против нещо, не значи автоматично да си за него. На този етап правилата на УЕФА не разрешават подобна възможност”, коментира Платини в Белград, където се срещна с президента на Сръбската футболна федерация Томислав Караджич.

 

„Необходим е съвместен проект между няколко държави от региона, който да бъде подкрепен както на футболно, така и на политическо ниво. Ако има достатъчно заинтересовани страни в подобна инициатива и проектът е осъществим, тогава Изпълкомът на УЕФА ще обсъди идеята и ще вземе решение”.

 

„Създаването на такава регионална лига е интересна идея и ще даде възможност на клубовете от тази част на Европа да бъдат конкурентноспособни на по-богатите си западноевропейски съперници”, каза още трикратният френски носител на Златната топка.

 

Опонентите на този проект обаче се опасяват, че мачове между страни от бивша Югославия ще предизвикат етническо напрежение.