Отборът на Виктория Пилзен направи 1:1 с Рома като домакин, а Аустрия Виена победи с 3:2 Астра в Румъния в първи срещи от група Е на турнира Лига Европа.

В Чехия Виктория Пилзен удържа 1:1 срещу Рома, като италианците поведоха с гол на Диего Пероти, а Марек Бакош изравни. Гостите от Италия успяха да открият още в 4-ата минута, след като Пероти бе точен от дузпа.

Виктория Пилзен обаче бързо намери път към вратата на Рома, като в 11-ата минута Марек Бакош изравни за 1:1. Мартин Земан пусна отличен пас към наказателното поле, където Бакош засече с глава и реализира за 1:1.

Малко по-късно Михал Дюриш застраши стража на гостите Алисон, който обаче реагира добре и спаси. В самия край на първото полувреме Диего Пероти опита да намери съотборник с не лош пас, но защитата на Виктория Пилзен се справи.

След почивката Рома опита отново да излезе напред, като в 55-ата минута Стефан Ел Шаарауи пусна към Един Джеко, но вратарят на домакините Петър Болек предотврати опасността.

Михаел Крменчик пък пропиля шанс за Виктория Пилзен в 82-ата минута, когато стреля над гредата, а двубоят завърши при резултат 1:1.

Рома

източник: Gulliver/GettyImages

В Румъния Аустрия Виена победи Астра с 3:2 като гост. Австрийците поведоха с 3:1 още в началото на второто полувреме и спокойно доиграха срещата от група Е. Гостите от Виена откриха от бялата точка в 16-ата минута, когато Рафаел Холцхаузер вкара от дузпа за 1:0 за Аустрия.

Радостта на австрийския тим бе кратка, тъй като само две минути по-късно, в 18-ата Константин Будеску намери чудесно Денис Алибек, който реализира за 1:1. До почивката обаче гостите отново излязоха крачка напред. Кевин Фрийзенбихлер бе точен за 2:1 за Аустрия Виена след пас от Александър Грюнвалд.

Десетина минути след началото на втората част, в 58-ата точно Грюнвалд покачи на 3:1 за гостите, вкарвайки страхотен гол от средно разстояние. Константин Будеску показа отлична техниха в 74-ата минута и центрира обещаващо към наказателното поле, където Кристиан Сапунару успя да намали на 2:3.

Аустрия остана с човек по-малко в 79-ата минута, след като Лукас Ротпулер бе изгонен с директен червен картон за грубо нарушение, но не допусна нов гол и победи с 3:2.