Станислав Ангелов бе титуляр и игра 52 минути за Стяуа срещу гранда Ливърпул, но не успя да помогне на румънския тим на „Анфийлд” и домакините спечелиха с 4:1 срещата от група К на Лига Европа.

Новото попълнение на Ливърпул Джо Коул реализира дебютно попадение с „червения” екип още в 30-та секунда, и даде тон на мача. Кристиан Танасе обаче изравни в 13-та минута, с което запази интригата поне до края на полувремето. Десет минути след подновяването на играта Капетанос извърши нарушение и реферът посочи бялата точка. Така от дузпа Давид Нгог направи 2:1. Лукаш Лейва успокои всички на „Анфийлд” в 81-та минута с трети гол, а отново Нгог вкара в първата минута от продължението, за да приключи двубоя на 4:1.

В другият мач от група К, Наполи и Утрехт завършиха 0:0.

Изненадваща загуба записа Севиля у дома, като отстъпи с 0:1 от ПСЖ. Нене се разписа в 76-та минута, за да донесе успеха на французите. В същата група J Борусия Дортмунд измъкна победата в Лвов срещу местния Карпати едва в продължението на редовните 90 минути. Немският отбор поведе с 2:0, но след това домакините обърнаха до 3:2. Лукаш Бариош изравни за 3:3 в 87-та минута, а в 92-та Марио Гьотц донесе победата на Борусия.

В Холандия, ПСВ без контузения Станислав Манолев, измъкна 1:1 от Сампдория, благодарение на гол в последната минута, дело на Балаш Джуджак. В другата среща от група I Дебрецен бе сразен на свой терен от Металист Харков с 0:5.

Група F

Спарта - Палермо 3:2

Лозана - ЦСКА М 0:3

Група G

Андерлехт - Зенит 1:3

АЕК - Хайдук 3:1

Група H

Щутгарт - Йънг Бойс 3:0

Хетафе - Одензе 2:1

Група I

Дебрецен - Металист 0:5

ПСВ Айндховен - Сампдория 1:1

Група J

Севиля - ПСЖ 0:1

Карпати - Борусия Д 3:4

Група K

Ливърпул - Стяуа 4:1

Наполи - Утрехт 0:0

Група L

Порто - Рапид В 3:0

Бешикташ - ЦСКА 1:0