Българският защитник Георги Пашов започна като титуляр при победата на Арарат-Армения с 2:1 над домакина Линкълн Ред Импс (Гибралтар) в срещата-реванш от втория квалификационен кръг на Лига Европа. Арменците продължават напред с общ резултат 4:1, след като спечелиха първия мач на собствен терен с 2:0.

Пашов остана на терена до 59-ата минута, когато беше заменен от Артур Даниелян, малко след като неговият отбор поведе с 2:0.

Слован Братислава пък не допусна изненада и след победа с 2:0 над Фероникели в Косово се класира за третия квалификационен кръг. Първият мач беше завършил с успех на словаците с 2:1.

Българският национал Васил Божиков изведе Слован с капитанската лента и игра цял мач.

В друг мач домакинът Судуева (Литва) разгроми за втори път Тре Пене (Сан Марино) с 5:0. Михрет Топчагич се отличи с хеттрик за успеха в реванша. Дюделанж (Люксембург) пък елиминира Шкендия (Севернa Македония) след 1:1 в реванша, благодарение на успеха с 2:1 като гост в първия мач.

Македонците завършиха мача с 8 души след три червени картона след 85-ата минута на двубоя. Първо беше изгонен Висар Муслиу, а след това в последните секунди Валмир Нафиу и Агим Ибраими, автор на изравнителното попадение във втората минута на добавеното време.