Отборът на Партизан стартира отлично участието си в груповата фаза на Лига Европа, след като победи АЗ Алкмаар с 3:2.

Българските национали Валери Божинов и Иван Бандаловски бяха резерви за своя отбор като Божинов влезе в игра в 66-ата минута, но до края на мача не успя да се разпише.

Резултатът бе открит в 11-ата минута, когато Андрия Живкович центрира от корнер, а Абубакар Умару надскочи всички и с глава реализира за 1:0. Гостите изравниха в 34-ата минута след изстрел от близко разстояние на Йоп ван дер Линден.

Отново Умару донесе ново предимство на Партизан в 40-ата минута, възползвайки се от пас на Мирослав Вуличевич.

Алкмаар завърши мача с човек по-малко, след като в 78-ата минута втори жълт картон получи Гуус Хупертс.

В самия край на мача Живкович ознаменува добрата си игра с попадение. Той бе отлично изведен от Саша Илич зад отбраната на АЗ и останал очи в очи с вратаря Рохет реализира за 3:1.

Това обаче не бе всичко в мача. В добавеното време Маркус Хенриксен реализира втори гол за Алкмаар с изстрел извън наказателното поле, с което оформи крайното 3:2.

В другия мач от групата Атлетик Билбао победи Аугсбург с 3:1. Испанците трябваше да обръщат резултата, след като Халил Алтинтоп изведе Аугсбург напред с гол в 15-ата минута.

Резултатът се запази до края на първото полувреме, но през втората част Билбао постигна обрат с два гола на Арис Адурис и един на Марк Сусаета.