УЕФА ще започне разследване срещу Партизан заради поведението на феновете на тима, който издигнаха транспарант с антисемитско съдържание по време на снощния мач срещу Тотнъм от Лига Европа. Двубоят завърши без голове, въпреки че стадион "ЮНА" бе пълен и атмосферата беше страхотна. Издигнатият плакат от феновете на домакините с текст "Само евреи и женчовци" обаче може да им донесе сериозни неприятности. Освен този плакат УЕФА ще разгледа и други инциденти - нахлуване на фенове на терена, хвърлени фойерверки и използването на лазер. Случаят ще бъде разгледан на 3-и октомври.

В същото време от сръбския тим осъдиха остро поведението на феновете и се разграничиха от тях.

"Партизан категорично се дистанцира от антисемитския плакат, чието послание е обида за по-голямата част от гражданите на Сърбия и на истинските привърженици Партизан", заяви клубът на официалния си сайт.

"Ние осъждаме извършителите на този безсмислен акт, който не е само антисемитски, но и акт на омраза срещу Партизан и Сърбия. Това е обида към традициите на клуба. Ние ще помогнем за властите да идентифицират виновните, които ще получат доживотна забрана да посещават спортни мероприятия. Извиняваме се на всички и се надяваме, че това няма да попречи на приятелството ни с Тотнъм и британските футболни фенове", се казва още в съобщението.