Вратарят на Севиля Андрес Палоп каза, че просто е копирал действията на свои съотборници в наказателното поле по време на тренировките и това му помогнало да отбележи изненадващото попадение, което спаси носителите на трофея от отпадане.

„Реших да се включа и го направих”, каза въодушевеният 33-годишен вратар. „Всеки един от противниковите защитници имаше кой да пази и аз останах сам в наказателното поле и си припомних какво правят съотборниците ми в такива ситуации.”

„Беше страхотно изпълнен корнер и аз си помислих: „Това трябва да бъде гол, никой не скача, значи трябва да го направя аз”. Беше невероятно изживяване. Бях напълно зашеметен.”, допълни бившият страж на Валенсия.

Палоп направи нещо нетипично за вратар, когато се превърна в герой за отбора си, отбелязвайки гол с глава на задната греда след перфектно изпълнен ъглов удар отдясно.

Шахтьор бяха близо до детронирането на шампиона след изключително попадение тип „скорпион” на Метусалем и силна игра през целия мач, но след голът на вратаря се стигна до продължения и в тях Ернесто Шевантон класира испанците с гол за 3:2.

Наставникът на Севиля Хуанде Рамос не можеше да повярва на случилото се:

„Аз бях един отчаян треньор, което беше нормално с оглед на събитията”, каза той. „Трябваше да стигнем до равенството много по-рано, но гола на Палоп се появи в точния момент и с точната доза късмет, която преди ни липсваше.”