Може би от суеверие, ръководството на Рейнджърс реши отново да закупи 2000 билета за гостуване в Европа и да ги раздаде на най-верните си фенове.

Привържениците от Глазгоу получиха 2500 безплатни пропуска за гостуването на Спортинг Лисабон преди седмица и сините победиха с 2:0, с което се класираха за полуфиналите на Купата на УЕФА.

Ръководството на Рейнджърс плати 45000 паунда за 2000-те билета за реванша срещу Фиорентина на Артемио Франки във Флоренция на 1 май, който ще определи финалиста в турнира.

Ценните хартийки ще бъдат раздадени на феновете, които най-често са следвали отбора в мачовете от евротурнирите през последните години.

Шотландците обявиха и цените за първия мач от полуфиналите в Купата на УЕФА срещу Фиорентина на Айброкс на 24 април – 35 паунда за притежателите на абонаментни карти и 40 паунда за редовите привърженици.

Неприятната новина за мениджъра Алекс МакЛийш е че двама от неговите основни футболисти – Алън МакГрегър и Лий МакКълък получиха контузии при снощната загуба от кръвния враг Селтик и могат да пропусната срещите с италианците.