Нападателят Умар Садик се представи по отличен начин при гостуването на Партизан Белград срещу казахстанския Астана в група L на Лига Европа. 22-годишният нигериец, който до неотдавна беше част от Рома, се отчете с 2 гола за успеха с 2:1 насред „Астана Арена”, който прати сърбите на върха в класирането на група L.

Садик откри резултата в 29-ата минута, когато се озова на пътя на доста несполучлив на 18-годишния Страхиня Павлович. Африканецът успя да укроти топката пред вратарското поле, а после падайки да я изпрати в горния десен ъгъл – 0:1.

В 61-ата минута дойде и първият отменен гол на нигериеца. Той протестира срещу решението, ала реферите бяха убедени, че става дума за засада и бяха прави. Все пак в 73-ата минута Садик блесна отново. Бибрас Натхо съзря пробива му на скорост отляво и даде пас по земя, а Садик пое топката към дъгата и така финтира двама бранители. Последва кинжален шут, който влетя под сглобката – 0:2.

Три минути по-късно Садик започна да празнува хеттрик, но и това попадение беше отменено, макар с известно закъснение. Партизан получи корнер отдясно, а играч на Партизан отигра с глава, за да продължи двишението на кълбото към намиращия се на 2 метра пред голлинията Умар Садик. Таранът с лекота отбеляза, но съдиите отново взеха вярното решение, като не признаха гола заради засада.

Всичко това можеше да изиграе лоша шега на Партизан, защото в 85-ата минута Рунар Сигурйонсон отбеляза зрелищен гол с шут от дистанция. Исландецът действа по-скоро от отчаяние и вкара много сила в шута с левия крак. Главният виновник за гола беше вратарят Владимир Стойкович, който сякаш в първите секунди не осъзна, че съперниковият играч стреля към вратата. Реакцията на стража беше крайно закъсняла и леко комична, а резултатът бе намален до 1:2, ала Астана нямаше сили за повече.

Партизан събра 4 точки на върха в класирането на група L, излизайки на една пред Манчестър Юнайтед,  който по-късно тази вечер играе срещу АЗ Алкмаар (1). Астана с 2 загуби от 2 мача се очертава като аутсайдера.