Без Станислав Манолев, който остана извън групата, Динамо Москва победи португалския Ещорил с 1:0 в двубой от четвъртия кръг на груповата фаза в Лига Европа. Руснаците се наложиха с попадение на Кевин Курани в последния четвърт час на двубоя и само точка в следващия сблъсък ще ги направи непоклатими от първото място в група Е.

На „Арена Химки“ общо взето имаше един отбор, като особено през първата част натискът на московчани беше свиреп. Още в 5-ата минута Уилям Ваникьор стигна до чудесен шанс, но стреля покрай гредата, а три по-късно вратарят на гостите Павел Кижек отрази силен шут на настоятелни Алексей Йонов.

В 12-ата и Александър Бютнер тества рефлексите на стража, който и този път показа класа.

В 32-ата Ещорил стигна до много изгоден шанс при една от редките си атаки. Тозе пое топката пред границата на наказателното поле и стреля премерено към долния десен ъгъл, Владимир Габулов изби, след което се справи с и с добавката на Клебер.

Втората част отново започна по-добре за Динамо, като в 49-ата минута Кижек отрази шут на Матийо Валбуена от пряк свободен удар. Шест по-късно полякът се справи с мощната тупалка на Йонов.

След час игра Ещорил за втори път в мача намери сериозна пролука в отбраната на противника, ала Тозе не успя да намери целта за сантиметри с удар от около 19-20 метра.

Решителният гол падна в 77-ата минута след чудесно изработена атака за московчани. Уилям Ваникьор получи пас на фланга и бързо центрира във вратарското поле, където Курани на 2 метра пред голлинията нямаше как да пропусне.

Успехът е четвърти пореден за Динамо в турнира и руснаците заемат първото място с пълен актив от 12 точки. По-късно тази вечер се играе другият мач от групата между Панатинайкос и ПСВ Айндховен, а Ещорил се смъкна до последната позиция с 3 точки.