Треньорът на Порто Витор Перейра и звездата на тима Хълк определиха като недоразумение оплакването от страна на Манчестър Сити, които заявиха, че Марио Балотели е бил обиждан на расистка основа от феновете на „драконите“. „Гражданите“ победиха като гости португалския вицешампион с 2:1 в среща от 1/16-финалите в Лига Европа.

„Не забелязах нищо по време на срещата“, каза Перейра. „Сигурно става дума за някакво недоразумение, което ще бъде изяснено от съответните власти. По нашите стадиони не съществува проблем с расизма.“

УЕФА вече назначи дисциплинарно изслушване по случая.

„Не чух нито един обиден коментар, заради който клубът трябва да поднесе извинения. Това, което чувам твърде често от феновете ни, са скандиранията за Хълк, които и той може да потвърди“, добави треньорът.

Бразилският нападател Хълк подкрепи думите на своя наставник. „Не чух нищо. Когато си на терена, се фокусираш само върху мача. Във всяка домакинска среща чувам името си от трибуните и това може да предизвика някакво объркване, но феновете просто ме подкрепят“, заяви футболистът.

Манчестър Сити приема Порто тази вечер в мач реванш от 19.00 ч. българско време.