Османльспор се превърна в поредния евентуален съперник на Лудогорец на 1/16-финалите за Лига Европа, след като спечели група „L“. Турският отбор победи с 2:0 при домакинството си на Цюрих.

Османльспор поведе с 1:0 с гол на Дзон Деларж в 73-та минута.

Домакините удвоиха своята преднина в 89-та минута с гол на Ердал Киличаслан.

Цюрих можеше да отбележи почетен гол в добавеното време на срещата, но след удара на Муса Коне топката се спря в напречната греда.

Виляреал спечели с 2:1 домакинството си на Стяуа Букурещ и по този начин „жълтата подводница“ се класира като втори в групата за следващата фаза на турнира.

Виляреал поведе в резултата в 16-та минута, когато Никола Сансоне стреля, но Ница Флорин спаси, след което при добавката успя да вкара.

Седрик Бакамбу направи невероятен пропуск в 32-та минута, след като прехвърли Флорин, но и вратата на Стяуа.

Бакамбу направи нов пропуск в добавеното време на първата част, а Флорин направи ново решаващо спасяване.

Стяуа успя да изравни резултата в 55-та минута, когато Габриел Тамаш центрира в наказателното поле на Виляреал, където Влад Ачим засече топката с глава и я изпрати във вратата на Серхио Асенхо.

Бакамбу се отчете с нов пропуск в 60-та минута, когато след удара му топката премина на сантимтри встрани от левия стълб на вратата на Флорин.

Асенхо направи решаващо спасяване в 69-та минута, когато отрази удара на на Уилиам.

Стяуа завърши мача с човек по-малко, след като Габриел Тамаш бе изгонен за втори жълт картон в 79-та минута.

Виляреал стигна до победата с много красив гол в 88-та минута, когато Мануел Трихерос успя да прехвърли Ница Флорин, топката срещна напречната греда и премина гол линията.

Бруно можеше да вкара трети гол в 90-та минута, но след удара му топката премина на сантиметри встрани от десния стълб на вратата на Стяуа.

В добавеното време на срещата Ница Флорин отрази удара на Роберто Сориано.

Класиране в група „L“:

1. Османлъспор 10 точки

2. Виляреал 9

3. Цюрих 6

4. Стяуа 6