Осасуна победи Севиля с 1:0 в първия полуфинал между двата отбора от турнира за Купата на УЕФА. За пореден мач с участието на настоящия носител на трофея Севиля, не се размина без драми на стадиона. Този път те бяха предизвикани от съдийската бригада. Заради неразбирателство между арбитрите в 65-та минута изведнъж футболистите на Севиля един по един започнаха да напускат терена.

Причина за това стана главният рефер Браамхаар, който по неразбираеми причини тръгна извън игрището, като хвърли на земята своята слушалка на земята и изглеждаше видимо ядосан. Съдийската бригада се прибра в тунела, заедно с футболистите на Севиля. Това продължи около пет минути, като играчите на гостите излязоха, за да загряват, а след минути на терена в ролята на главен арбитър се появи и четвъртия съдия Питер Винк, а от Браамхаар нямаше и следа. Впоследствие се разбра, че Брамхаар е разтегнал мускул на крака, но не стана ясно защо е отнело толкова време, за да бъде заменен.

Като цяло съдиите избягваха да взимат важни решения и оставиха нещата да се решават от футболистите, което на моменти изнерви допълнително играта.

Единственото попадение в мача падна през второто полувреме, и бе дело на Роберто Солдадо в 54-та минута. Той се възползва от центриране на Давид Лопез и от около 10 метра прати с глава топката зад Кобеньо.

След прекъсването на играта в 65-та минута Севиля бе по-активния отбор, но въпреки добрите изяви на Кануте и Кержаков, така и не се стигна до изравнително попадение.

Реваншът в Севиля е на 3 май.