Потенциално опасна обстановка се очаква на мача между Арсенал и Наполи на "Емирейтс" в четвъртък вечерта. Според информации от Италия, няколко хиляди фенове на италианския клуб ще се постараят да се инфилтрират сред запалянковците на домакините. 

Южняците получиха 3000 билета за битката в английската столица от 1/4-финалите за Лига Европа. Те свършиха буквално за минути, но това не отказа близо 10 хил. други привърженици на италианския отбор да си купят пропуски за другите сектори на "Емирейтс". 

Притеснителната новина е на "Гадзета дело Спорт", а от изданието се притесняват, че може да се стигне до стълкновения с местните запалянковци, които ще се настанят в тези сектори. А от агитката на Наполи са действали хитро и са си взели места едни до други, така че ще бъдат на групички. 

Най-нетърпеливите тифози от Южна Италия вече са пристигнали в Лондон, като засега няма пререкания с местни фенове или с полицията. Тежките моменти за органите на реда се очакват в самото навечерие на двубоя, когато се очаква да има близо 15 хил. италианци по улиците на града.