Севиля претърпя ново разочарование, този път в Лига Европа, след като завърши 2:2 при домакинството си на Славия Прага в първия осминафинален мач, който се игра на стадион „Рамон Санчес Писхуан“.

Двубоят започна по перфектен начин за Севиля, след като домакините поведоха още в 25-та секунда. Андалусийци се възползваха от много груба грешка на чешкия отбор. Евер Банега отне топката в близост до наказателното поле на Славия, след което пусна перфектен пас към Уисам Бен Йедер, който не пропусна да реализира.

Славия Прага успя да изравни резултата в 25-та минута. Ибрахим Траоре подаде към Мирослав Щох, който стреля от границата на наказателното поле на Севиля, топката рикошира в Евер Банега и влетя в горния десен ъгъл на вратата на Томаш Вацлик.

Севиля успя бързо да възстанови аванса си в мача. В 28-та минута Евер Банега центрира от корнер в наказателното поле на Славия Прага, където Мунир Ел Хадади бе оставен непокрит и той с удар от въздуха прати топката във вратата на чехите.

Марко Рог направи отлична солова акция в 36-та минута, когато преодоля двама защитници на Славия и стреля, но Ондрей Колар спаси.

Славия Прага успя да изравни резултата в 39-та минута, когато Дели центрира от корнер в наказателното поле на Севиля, след което топката срещна лявото рамо на Крал, придоби изненадваща треактория и попадна в горния десен ъгъл на вратата на Томаш Вацлик.

Вратарят на Севиля Томаш Вацлик получи контузия в края на първото полувреме и бе сменен от Хуан Сориано.

Гол на Мунир Ел Хадади не бе зачетен заради засада в 52-та минута на срещата.

Колар направи страхотно спасяване в 54-та минута, когато отрази удара на Пабло Сарабия.

Пред Мунир Ел Хадади се откри нова много добра възможност в 59-та минута, но ударът му бе отразен от Колар.

Ел Хадади направи нов непростим пропуск в 67-та минута.

Мунир отново бе в центъра на случващото се на терена в 70-та минута. След центриране в наказателното поле на Славия, Ел Хадади стреля с глава, но над напречната греда в аут.

Уисам Бен Йедер направи непростим пропуск в 77-та минута. Той излезе сам срещу Колар, но вратарят на Славия Прага спаси удара му.

Мунир Ел Хадади можеше да донесе победата на Севиля в 85-та минута, но ударът му бе неточен в аут.

Така всичко ще се реши на реванша в Прага след седмица.