Отборът на Днипро Днипропетровск продължава да изумява. След като стигна за първи път в историята си до полуфинал в Лига Европа, в първия мач от този етап на турнира записа 1:1 срещу Наполи.

Двубоят се игра на стадион Сан Паоло, а след седмица, на 14 май, е реваншът.

Неаполитанците разбиха тотално своя съперник, по всички показатели – владение на топката, голови възможности, удари в очертанията на вратата, корнери и прочие. Въпреки това, футболистите на Рафаел Бенитес успяха да вкарат само един гол, колкото и техният съперник.

Давид Лопес изведе Наполи напред в резултата, но още с първото си опасно положение, Днипро изравни чрез Евген Селезньов. При изравняването на резултата останаха съмнения за засада.

В герой за украинците, които са изненадата на турнира, се превърна вратарят Денис Бойко. Стражът спаси голям брой удари в очертанията на мрежата, отправени от атакуващите играчи на домакините.

В 10-ата минута Наполи създаде първото по-опасно положение, но Лоренцо Инсигние стреля много близо покрай лявата греда.

По-опасните положения, а и интригата се разви след почивката. В 50-ата минута след центриране от корнер, Лоренцо Инсигние изпълни чудесно ъглов удар, а на близката греда Давид Лопес се извиси, за да засече с глава за 1:0.

Последваха нови силни минути за италианците. В 55-ата минута Гонсало Игуаин стреля, но вратарят Денис Бойко отново се справи блестящо с удара, отправен в средата на вратата.

Десет минути след това Хосе Мария Кайехон получи прекрасен пас в наказателното поле, стреля отблизо, но покрай вратата.

В 73-ата минута Денис Бойко отново се изяви, с прекрасен рефлекс след удар на Гонсало Игуаин. Подобна конфигурация на играчите се случи и в 78-ата минута, но нападателят на неаполитанците отново не успя да преодолее стража, а спечели само корнер за своя отбор.

Голямата изненада в мача дойде в 82-ата минута. Украинците, при първата създадена опасност, реализираха попадение. Изравнителният гол остави съмнения за редовността му. Артьом Федецкий центрира прекрасно отдясно, Селезньов засече топката, но останаха много сериозни съмнения за засада. В крайна сметка главният рефер зачете попадението за 1:1.

До края на срещата Наполи усилено продължи да търси втория гол, но така и не успя да стигне до него, въпреки напористите си атаки.

Развръзката от мача двата тима оставиха за реванша, който ще е след седмица в Украйна.