Носителят на трофея в Лига Европа от миналата година Севиля капарира класирането си за осминафиналите, след като очаквано преодоля като домакин норвежкия Молде с 3:0 в първия мач на испанска земя.

Норвежците започнаха мача изключително дефанзивно, което затрудни Севиля. 30 000 души по трибуните на „Санчес Писхуан“ се събираха бавничко и постепенно в хода на мача на трибуните.

В 28-ата минута андалусийците поискаха дузпа заради игра с ръка в пеналта на играч на Молде. Съдията обаче прецени, че играта с ръка е била неволна и не посочи бялата точка.

Натискът на испанците обаче даде резултат в 35-ата минута. Тогава Фернандо Йоренте изпрати първо топката в левия стълб, откъдето топката се укроти в мрежата на Молде за 1:0.

От този момент нататък мачът се отвори.

Четири минути след подновяването на играта Коке намери с хубав Пас Йоренте и голаджията се записа за втори път на таблото – 2:0.

Кевин Гамейро на практика реши елиминацията в полза на фаворита Севиля в 72-ата минута. Първо той се пребори за една спорна топка, после излезе на стрелкова позиция и реализира за 3:0.