Евертън, Нюрнберг и Зенит Санкт Петербург са трите отбора, които се класираха за 16-финалите от турнира за Купата на УЕФА от Група А.

Големият губещ от потока се оказа тимът на АЗ Алкмаар, който имаше всички шансове да стигне до успеха срещу Евертън, за да намери място в следващия етап на надпреварата. Въпреки това двубоят между двата отбора завърши в полза на гостите от Острова – 3:2. След изключително напрегнатия двубой, АЗ Алкмаар сложи край на рекордната серия от 32 мача без загуба у дома в европейските клубни турнири.

Почти през целия мач домакините бяха догонващият тим в резултата, като успяваха да върнат попаденията в съперниковата мрежа, но не успяха да сторят това след последния гол.

Андрю Джонсън откри резултата с гол от съблекалнята още във втората минута на срещата, но само 14 по-късно Пеле изравни за 1:1. Малко преди почивката Евертън си върна психологическото предимство и се оттегли на почивка с гол преднина след точен удар на Джагиелка. В 65-та минута феновете на АЗ Алкмаар отново вдигнаха стадиона във въздуха след попадението на Ялиенс. Гостите, които вече си бяха осигурили мястото в следващия етап на турнира за Купата на УЕФА обаче бяха категорични, че няма да се дадат лесно и така се стигна до решителната 79-та минута, когато Воън донесе победата на Евертън и едновременно с това изхвърли АЗ Алкмаар от надпреварата.

В другата среща от групата Нюрнберг се наложи с категоричното 3:1 над аутсайдера Лариса, който не успя да запише нито една точка в груповата фаза на турнира и остана на последното място. Немският успя да обърне съперника си, който отбеляза в 11-та минута чрез Козлей.

Секунди преди съдията да даде последния съдийски сигнал за първото полувреме Саенко изравни за 1:1. А нещата си дойдоха на мястото в 57-та и 74-та минути след попадения на Минтал и Харистеас.

Класиране в Група А:

1. Евертън 12

2. Нюрнберг 7

3. Зенит 5

4. Аз Алкмаар 4

5. Лариса 0