Нюкасъл отстъпи първото си място в група D на Лига Европа, след като постигна само 1:1 като домакин на Маритимо, а основният конкурент Бордо побиди Брюж навън с 2:1.

На своя „Спортс Дайрект Арина“ „свраките“ излязоха с голяма част от титулярите си, търсейки победа, която щеше да им гарантира предсрочно класиране, без значение изхода от другия двубой.

Логично домакините стартираха по-надъхано двубоя и в 23-ата минута Силвен Марво демонстрира чудесна скорост отдясно, нахлу в наказателното поле и с удар между краката на вратаря изведе своя тим напред в резултата.

Въпреки това гостите от Португалия съумяха да отговорят по сходен начин в 79-ата минута, когато централният нападател Фиделис проби покрай Стивън Тейлър в пеналта и от остър ъгъл успя да провре кълбото през краката на Тим Крул за крайното 1:1.

В Белгия пък Бордо също не подцени важността на мача си и също излезе с много силен състав. Играчите на Франк Жило получиха правото да изпълнят пряк свободен удар още в 3-ата минута, а бразилецът Мариано центрира. Настъпи страшно разбъркване в наказателното поле, но все пак Жусие бе на точното място, за да открие.

В 40-ата отново той покачи на 2:0, след като Михаел Алмебек му подари топката, а нападателят с лекота преодоля безпомощния Владан Куйович.

Все пак домакините върнаха интригата за последните 4 минути на мача, когато Максим Лестиен се възползва от лошо връщане към Седрик Карасо.

Така Бордо вече е лидер в групата с 10 точки, докато Нюкасъл е втори с 9. Брюж и Маритимо – съответно с по 4 и 3 точки – се сбогуват с Лига Европа.