Отборът на Ники Михайлов Твенте Еншаде отново не успя да запише победа в груповата фаза на Лига Европа. Холандският тим завърши при нулево равенство в домакинството си на испанския Леванте и постави под сериозна въпросителна продължаването си напред в турнира. До този момент възпитаниците на Стив Макларън имаха само две точки и заемаха третото място в група L на надпреварата.

Логично българският национал започна двубоя като титуляр и остана на терена през всичките 90 минути. Михайлов трябваше да се намесва решаващо в три ситуации, като последната бе в заключителните секунди на срещата.

В другата среща от групата, Хановер спечели по драматичен начин трите точки срещу гостуващия Хелзингборг. Домакините изковаха успеха в продължението на мача и то с дузпа.

Диуф откри за домакините още в третата минута. Въпреки студения душ за гостите само след 180 секунди игра, те показаха характер и на няколко пъти бяха бързо до изравняване.

Пет минути след подновяването на играта през втората част, Диуф вкара втория си гол, довеждайки нещата до 2:0 в полза на домакините. Вторият гол изигра лоша шега на Хановер. В 59-ата минута Джуричич намали за 1:2, а 67-ата Бедоя вкара за 2:2.

Всичко в срещата бе решено в последната минута, когато от игра бяха отстранени Ларсон и Атта от състава на гостите, а Хановер получи правото да изпълни дузпа. Зад топката застана Хущи, който не сгреши и донесе решаващите три точки за Хановер.


szólj hozzá: H3-2H www.fasthighlights.com

В класирането Хановер води убедително с 10 точки, пред Леванте, който има седем. Трети е тимът на Ники Михайлов Твенте със скромните три точки, а последното място е за Хелзингборг, който се прости с шансовете си за класиране в следващата фаза.