Румънският национал Адриан Муту се превърна в герой за Фиорентина, отбелязвайки и двете попадения за победата с 2:0 като гост на холандския ПСВ Айндховен в четвъртфинален мач реванш от турнира за Купата на УЕФА.

 

Така „виолетовите” намериха място на полуфиналите, след като първият мач във Флоренция завърши наравно 1:1, а тогава попадението за италианците отново бе дело на Муту.

 

Двубоят на стадион „Филипс” в Айндховен бе доста равностоен, въпреки че гостите бяха тимът, който създаде по-опасните голови положения в срещата.

 

Резултатът в мача бе открит в 38-ата минута на срещата когато гостите получиха правото да изпълнят пряксвободен удар. Зад топката застана Муту, който направи безпомощен стажа на ПСВ Еурелио Гомеш.

 

През второто полувреме румънецът успя да се разпише отново, реализирайки шестото си попадение в турнира този сезон. В 53-ата минута вратарят на домакините Гомеш се представи отлично в ситуация един на един с Джампаоло Пацини, отразявайки удара му. Отбитата топка обаче попадна в краката на Муту, който се справи с опеката на двама бранители на ПСВ и заби коженото кълбо в мрежата за 2:0.

 

До края на мача двата тима имаха добри възможности за гол, но в крайна сметка резултатът остана непроменен.

 

Така на полуфиналите Фиорентина ще се изправи срещу тима на Глазгоу Рейнджърс, който победи Спортинг Лисабон с 2:0 и също намери място на полуфиналите.