Цървена звезда Белград постигна огромна преднина в борбата с ЧФР Круж за място в групите на Лига Европа, след като в първата среща го разгроми с 4:0. 

В началото на сезона Цървена звезда отчаяно се нуждаеше от светкавицата на някой, който да извади отбора от натрупаните проблеми и да го издърпа към повърхността.

Това лице отново беше Милан Павков. Любимецът на публиката на Звезда е съвсем различен през това лято. Той получи нов договор само няколко дни преди първия мач с Клуж и беше психологически фактор при завръщането на тима на Деян Станкович към печелившата писта. 

A Звезда се нуждаеше, след като сензационно беше елиминирана от Шериф (Тираспол) в третия кръг на Шампионската лига.

Главен съдия на мача беше номер 1 в българската ранглиста Георги Кабаков, който се справи отлично. Още в 5-ата минута сърбите поведоха с 1:0 с гол на Павков, като при атаката отдясно имаше и нарушение, но българинът даде чудесен авантаж.

7 минути преди края на първото полувреме Павков отне топката в центъра на терена, пробяга около 40 метра и подаде надясно на Александър Катай, който влезе в наказателното поле и простреля румънския вратар Гиердиус Арлаускис. 

През второто полувреме Ел Фарду Бен Набуан в 68-ата направи 3:0 с глава след центриране от ъглов удар. Мирко Иванич, който асистира за третия гол, вкара за 4:0 в 77-ата минута.