Нападателят на Челси Оливие Жиру не можеше да си намери място от радост след спечелването на Лига Европа за сезон 2018/2019. Таранът заяви, че не е искал да се радва на попадението срещу бившия си тим Арсенал при 4:1 във финала, докато същевременно се чувства ужасно горд със своите съотборници.

„Първото полувреме беше интересно, но нямаше голове. Получи хубав финал и ние бяхме по-добрият, по-ефикасният тим след почивката”, заяви 32-годишният Жиру.

„Аз съм много горд, този отбор заслужаваше да спечели нещо. Мачът беше специален за мен, аз се радвам за моя клуб. Това ми е втори трофей за две години.”

„Тези два отбора – Арсенал и Челси – промениха живота ми, дадоха ми възможност да играя във Висшата лига. Не исках да празнувам попадението срещу Арсенал, но съм толкова горд от трофея с Челси.”

„Когато ми дадете времето да натрупам игрови минути, винаги се опитвам да дам най-доброто. Нашата втора цел за сезона, след завършването в топ 4, беше да спечелим Лига Европа, затова се чувствам благословен.”