Авторът на две попадения за Манчестър Юнайтед - Марсел Забицер, изрази разочарование от липсата на концентрация и изпуснатата победа срещу Севиля в първи четвъртфинал в Лига Европа. Забицер реализира два гола през първата част, но Юнайтед не успя да задържи  преднинаната си и допусна равенство 2:2 след два автогола на Маласия и Хари Магуайър.

Манчестър Юнайтед не печели мач в евротурнирите, след като има преднина от два гола, за първи път от 2011 година, когато допусна равенство 3:3 с Базел.

"Този мач беше като влакче на ужасите. Изиграхме добро първо полувреме, но през второто допуснахме два глупави гола заради липса на концентрация", каза Забицер пред BT Sport.

Мениджърът на Юнайтед Ерик тен Хаг отдаде равенството на лош късмет.

"Държахме мача в наши ръце, водехме с 2:0, трябваше да вкараме трети и четвърти гол. „Знам, че можеше да се справим по-добре в последната част на мача, трябваше да бъдем по-спокойни и да се възползваме от нашите възможности за контраатака, но не го направихме. Нямахме малко късмет със защитата, два автогола ни развалиха вечерта", коментира тен Хаг пред BT Sport.

Наставникът увери, че контузията на защитника Лисандро Мартинес не е толкова тежка, колкото се очакваше.

Според първоначалните прогнози Мартинес е получил сериозна контузия на ахилеса, която ще сложи край на сезона му.

"Не мога да кажа какво е, но не е ахилесът. Говорих с него и той е добре и е спокоен", каза нидерландецът.

Мартинес се присъедини към списъка с контузени играчи, в който попадат нападателят Маркъс Рашфорд, левият защитник Люк Шоу и централният бранител Рафаел Варан, който трябваше да бъде заменен на полувремето срещу Севиля от Хари Магуайър./БТА