Лил нанесе първа загуба на Милан след подновяването на футбола в Европа. Серията на „росонерите“ спря на 24 последнователни двубоя без загуба. Френският тим се наложи с категоричното 3:0 на „Сан Сиро“ след хеттрик на Юсуф Язъчъ.

Gulliver/GettyImages
30 снимки

Гостите получиха много спорна дузпа в 22-ата минута, след като Алесио Романьоли леко подпря Язъчъ и турският нападател се строполи в наказателното поле на домакините, което бе достатъчно на главния съдия Бартош Франковски да посочи бялата точка. Потърпевшият застана зад топката и с удар в левия ъгъл откри резултата.

„Росонерите“ опитаха да затруднят Майк Манян, но вратарят на Лил се намеси решително след удари на Златан Ибрахимович и Тео Ернандес.

В началото на втората част гостите удвоиха преднината си. Юсуф Язъчъ стреля от границата на наказателното поле, след което последва груба грешка на Джанлуиджи Донарума и топакта се озова за втори път в мрежата му.

Три по-късно френският тим направи резултата класически. Гостите организриаха великолепна контраатака и Юсуф Язъчъ оформи своя хеттрик с хладнокръвен удар в долния десен ъгъл.

Милан не успя да отговори до края на двубоя, а Лил дори имаше по-чистите положения и резултатът можеше да бъде още по-изразителен в полза на гостите.