Тази вечер от 21,45 часа е време за първия голям финал в Европа този сезон. Ливърпул и Севиля излизат един срещу друг в Базел в сблъсък за трофея във втория по сила евротурнир - Лига Европа.

Двата отбора имаха разочароващи сезони в своите първенства, а двубоят се явява и техният шанс за участие в Шампионската лига, тъй като Ливърпул финишира осми в Премиършип, а Севиля седми в Примера дивисион.

В Лига Европа обаче нещата стоят по друг начин и именно това бяха отборите, които демонстрираха най-добрия футбол и заслужено стигнаха до финалния двубой.

Ливърпул напомни за емоционалните европейски вечери на "Анфийлд" като най-запомнящи ще останат сблъсъците с Манчестър Юнайтед и Борусия Дортмунд. На полуфинал мърсисайдци пък се справиха леко с Виляреал.

В същото време Севиля премина в елиминациите през Молде, Базел, Атлетик Билбао и Шахтьор Донецк като по този начин се класира за трети си пореден финал в турнира. Андалусийци ще се опитат да се превърнат в едва първия отбор, спечелил трофея в три поредни години.

Ливърпул пък се е устремил към четвърта купа от турнира и първа от 2001, когато съперникът отново бе испански в лицето на Алавес, а двубоят се помни и до днес - инфарктно 5:4.

Юрген Клоп е решен да завърши първия си сезон начело на Ливърпул с трофей, но Унай Емери има други планове като ще опита да се превърне в първия треньор с три титли от втория по сила турнир на Европа. Кой ще се окаже печеливш ще разберем тази вечер. Всичко преди, по време и след двубоя очаквайте в Gong.bg!

Предполагаеми състави:

Ливърпул: Миньоле; Клайн, Ловрен, Туре, Морено; Лалана, Джан, Милнър; Фирмино, Стъридж, Коутиньо
Извън сметките: Роситър и Гомас (контузии), Сако (наказан)
Под въпрос: Ориги

Севиля: Давид Сориа; Мариано, Рами Карисо, Ескудеро; Криховяк, Н'Зонзи; Коке, Банега, Витоло; Гамейро
Извън сметките Крон-Дели и Тремулинас (контузии)