Виляреал и Манчестър Юнайтед се изправят един срещу друг в първия голям европейски финал за този сезон. Двата тима ще си оспорват трофея от Лига Европа, а двубоят е с начален час 22:00. Gong.bg ще проследи на живо мача. 

Срещата ще се изиграе на "Гданск Стейдиъм" в едноименния полски град. Заради пандемията от COVID-19, бе взето решение само 25% от капацитета на стадиона да бъде запълнен, което означава, че мачът на живо ще наблюдават около 9500 зрители.

Това е исторически ден за състава на Виляреал, който ще играе първия си голям европейски финал. За наставника на тима, Унай Емери, това далеч няма да е непозната територия. Специалистът е триумфирал на три пъти с тази купа, като има и един загубен финал, като опитът в подобни турнирни битки със сигурност е на негова страна. 

Съперникът има превъзходство по отношение на класата. "Червените дяволи" бяха доминантни до момента в Лига Европа и в право влизат в този мач като фаворит. Това ще е и доста сериозен тест за Оле Гунар Солскяер, който за пръв път излиза в голям европейски финал. Специалистът се бори вече две години, за да завоюва първия си европейски трофей и ще се надява, че това най-после ще се случи в Полша.